Tuzla | Mi2.ba
Trending
Heat Index
SORTIRAJ
Newsdesk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svijet vijesti
 
Migranti Sredozemno more
Iz Sredozemnog mora spašena 534 migranta, izvučena tijela pet utopljenika
 
 
 
 
 
Tekstovi označeni ‘Tuzla’
Najnovije
 
Pročitaj
24/08/2016

Najava događaja za 25.08.2016. godine (četvrtak)

Najave događaja za četvrtak, 25. augusta 2016. godine, pristigle do 15.00 sati:

ENTITETSKE INSTITUCIJE

Mostar  – 10.00 – Sjednica Vlade Federacije BiH – zgrada federalnih institucija– početak sjednice otvoren za snimatelje, saopćenje

EKOLOGIJA I TURIZAM

Banja Luka – 11.00 – Otvaranje Eko-turističkog festivala „Dani Vrbasa“ – bašta motela „Ortodox“

RAVNO – 12.30 – Otvaranje promotivno-prodajnog mjesta meda i drugih tipičnih proizvoda – prizemlje Bio-speleološkog muzeja „Zavala“, nedaleko od špilje Vjetrenica

NEVLADINE ORGANIZACIJE, UDRUŽENJA I SAVEZI

Sarajevo – 10.00 – Obilježavanje godišnjice zločina nad šest građana Sarajeva u ulici [...]

350
 
Pročitaj
24/08/2016

U Banovićima počela izgradnja dvije zgrade socijalnog stanovanja za Rome

U naselju Podgorje u općini Banovići danas je položen kamen temeljac za izgradnju dvije stambene zgrade socijalnog stanovanja za osam romskih porodica koje su izabrane po javnom pozivu Komisije za izbor korisnika.

Projekt “Roma Action (RA)” – Akcija Roma, podrazumijeva podršku socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama, kroz osiguranje stambenih jedinica i socijalno-ekonomskih mjera s aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti, kao i drugih interesnih grupa.

– Radi se o projektu koji finansira Evropska unija i lokalne vlasti, u najvećem dijelu EU sa 2.500.000 eura, a lokalne vlasti kofinansiraju sa oko 330.000 eura. Projekt je [...]

 
Pročitaj
24/08/2016

U petak 26. godišnjica velike tragedije u rudniku “Dobrnja-jug” u Mramoru

U petak, 26. augusta bit će navršeno 26 godina od nesreće u rudniku lignita “Dobrnja-jug” u Mramoru, saopćili su Rudnici “Kreka” d.o.o. Tuzla.

U petak će delegacija Rudnika “Kreka” položiti cvijeće i vijence na spomen-obilježje u krugu Rudnika“Dobrnja-jug”, odati počast i prisjetiti se tragično nastradalih rudara, navedeno je.

Velika tragedija u ovom rudniku dogodila se 26. augusta 1990. godine, nekoliko sati iza ponoći.

U strašnoj eksploziji je poginulo 180 rudara. Živote su izgubili svi koji se te večeri sišli u jamu izuzev Smajla Imamovića. On je teško ozlijeđen, ali je preživio.

Među građanima Tuzle i okolnih mjesta zavladala je velika tuga. [...]

 
Pročitaj
24/08/2016

U BiH danas postupno smanjenje oblačnosti

U Bosni se danas očekuje umjereno, a u istočnim područjima BiH pretežno oblačno vrijeme.

Tokom dana nastupit će  postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije vrijeme. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni  bit će umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

Prijepodne u Bosni je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i zapadnim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo 14, Sarajevo i [...]

 
Pročitaj
24/08/2016

U BiH danas umjereno oblačno

 U Bosni se danas očekuje umjereno, a u istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti i sunčanije.

U Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar će u Bosni biti umjeren, a na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Najviša dnevna temperatura oko 22 stupnja.

Jutros je u BiH bilo [...]

100
 
Pročitaj
24/08/2016

Najava događaja za 24.08.2016. godine (srijeda)

Najave događaja za srijedu, 24. augusta 2016. godine:

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 11.00 – Sjednica Vijeća ministara BiH, zgrada institucija BiH, Trg BiH  (snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje)

ENTITETSKE INSTITUCIJE

Tuzla – Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetit će Tuzlanski kanton          – 09.00 – Prijem u Uredu premijera TK (prilika za snimanje i fotografiranje u prvih 10 minuta)           – 10.15 – izjave za medije

Banja Luka – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarat će sa:                       -11.00 –  ambasadoricom Kine u BiH Chen Bo – palata [...]

600
 
Pročitaj
23/08/2016

Najava događaja za 24.08.2016. godine (srijeda)

Najave događaja za srijedu, 24. augusta 2016. godine, pristigle do 19.00 sati:

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 11.00 – Sjednica Vijeća ministara BiH, Zgrada institucija BiH, Trg BiH  (snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sednice, saopćenje)

 

ENTITETSKE INSTITUCIJE

Tuzla – Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić posjetit će Tuzlanski kanton

– 09.00 – Prijem u Uredu premijera TK (prilika za snimanje i fotografiranje u prvih 10 minuta)  

            – 10.15 – izjave za medije

 

Banja Luka – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarat će [...]

550
 
Pročitaj
23/08/2016

Tuzla – Trajno riješeno stambeno pitanje za dvije porodice iz boračke populacije

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je naglasio da ovaj slučaj može biti primjer ostalim općinama te da su u tom smislu spremni i pomoći jer sada imaju urađenu svu potrebnu regulativu, a najavio je i da će uskoro jednoj porodici biti popravljena kuća i uručeni ključevi. Uspostavljeno je pravo lične služnosti-pravo stanovanja u korist supruge Bime Adžajlića, poginulog dobitnika najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", čime je nakon 15 godina trajno riješeno stambeno pitanje ove porodice. Također, pravo lične služnosti-pravo stanovanja dodijeljeno je i u korist Kadire Nurkić, stopostotnog ratnog vojnog invalida koja je u proteklom ratu izgubila muža i dvoje maloljetne djece.
300
 
Pročitaj
23/08/2016

Gradačac: Ozlijeđena dva građevinska radnika

2016-08-23 15:43:41 Gradačac: Ozlijeđena dva građevinska radnika

GRADAČAC, 23.kolovoza (FENA)- Jutros oko 9,45 sati dežurna služba PS Gradačac obaviještena je da su u Službu hitne pomoći Doma zdravlja Gradačac dovezene dvije ozlijeđene osobe.

Utvrđeno je da se radi o B.O. (45) i S.J., (26), koji  su, nakon ukazane liječničke pomoći, sanitetskim vozilom upućeni na UKC Tuzla, a o težini njihovih ozljeda još uvijek nema službenog liječničkog očitovanja.

Obje osobe su zadobile ozljede padom s krova stambene zgrade u ul. Zlatnih ljiljana.

Na lice mjesta tijekom dana izašao je nadležni policijski inspektor, koji je o događaju obavijestio Županijsko tužiteljstvo i [...]

150
 
Pročitaj
23/08/2016

U srijedu smanjenje oblačnosti i sunčanije vrijeme

U Bosni se sutra očekuje umjereno oblačno vrijeme.Tokom dana doći će do postupnog smanjenja oblačnosti i bit će sunčanije. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura kretat će se od 11 do 17, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu od 25 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura od 13, a najviša dnevna oko 22 [...]

250
 
Pročitaj
23/08/2016

Brčko: Konferencija o stanju sigurnosti

Konferencija o stanju sigurnost održat će se u srijedu, 24. kolovoza, u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH.

“Na konferenciji će se razgovarati o stanju sigurnosti za prvih šest mjeseci, razmjeni iskustava i vlastitih praksi u sektoru borbe protiv terorizma, teškog i organiziranog kriminaliteta i korupcije, te o perspektivama međusobne suradnje”, priopćeno je iz brčanske policije.

Konferenciji će, pored domaćina šefa Policije Brčko distrikta BiH, nazočiti rukovoditelji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) – Regionalni ured Tuzla, Granične policije BiH -Regionalni ured Bijeljina, ministarstava unutarnjih poslova Tuzlanske i Posavske županije, Ministarstva [...]

 
Pročitaj
23/08/2016

FUCZ: Vodostaj na brani HA Modrac jutros viši za 27 cm

Na području Tuzlanskog kantona vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07.00 sati bio je 198,27 m.n.m. Tačka preljeva je 200 m.n.m. U odnosu na mjerenje jučer u 07.00 sati, nivo je viši za 27 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 4,7 m3/s, navodi se u redovnom izvještaju Federalne uprave civilne zaštite o stanju u Federaciji BiH tokom protekla 24 sata.

U općini Gračanica u naselju D. Orahovica, zaseok Kačanik, zbog izljevanja lokalnog potoka, došlo je do manjeg plavljenja jednog stambenog objekta.

Nekoliko interevencija vatrogasaca   

Na području Tuzlanskog kantona Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju gašenja požara na privatnom stambenom [...]

100
 
Pročitaj
23/08/2016

U BiH danas umjereno oblačno vrijeme

 U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom.

Tokom dana, postupan prestanak padavina i razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjeren na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 16 do 23, na jugu od 25 do 29 stupnjeva.

Prijepodne u Bosni je bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 11 [...]

100
 
Pročitaj
23/08/2016

Prognoza vremena za naredne dane

Količine padavina u Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata iznosile su (mm): Kupres 14, Sanski Most 10, Bjelašnica 7, Ivan-sedlo 6, Goražde i Tuzla 5, Bihać, Gradačac i Jajce 4, Neum, Sarajevo i Zenica 3, te Mostar 1.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim pordučjima Bosne sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana doći će do postupanog prestanka padavina i razvedravanja. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjeren na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 16 do [...]

100
 
Pročitaj
23/08/2016

BiH ostvaruje značajan izvoz obuće, većina proizvodnje za strane brendove

Prema podacima Asocijacije tekstila odjeće, kože i obuće Vanjskotrgovinske komore BiH, Bosna i Hercegovina je u prošloj godini ostvarila izvoz obuće u vrijednosti od 642,6 miliona KM, dok je uvoz iznosio 318,9 miliona KM, te je ostvaren suficit od 323,7 miliona KM.

Više od polovine izvoza obuće je registrovano u Italiji (52 posto), a potom u Njemačkoj (11 posto), Austriji (osam posto), Francuskoj (pet posto), Sloveniji (četiri posto), te Hrvatskoj (tri posto).

Skoro 90 posto bh. proizvodnje se zasniva na tzv. “lohn poslovima” koji podrazumijevaju poslove dorade, šivenja, krojenja i sličnih poslova koncipiranih na angažovanju radne snage za najpoznatije svjetske modne [...]

50
 
Pročitaj
23/08/2016

U Bosni jutros oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini umjereno oblačno

 U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i razvedravanje.

U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjeren na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 23, na jugu od 25 do 29 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 18 [...]

50
 
Pročitaj
23/08/2016

Najava događaja za 23.08.2016. godine (utorak)

Najave događaja za utorak, 23. augusta 2016. godine:

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 09.30 – Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović posjetit će hram Preobraženja Gospodnjeg gdje će sa sveštenicima razgovarati o aktuelnoj situaciji nakon požara – Zmaja od Bosne 43

SARAJEVO – 10.00 – Sjednica Vijeća ministara BiH – zgrada institucija BiH, Trg BiH broj 1

                 – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

SARAJEVO – 11.00 – Prezentacija i svečano pokretanje web aplikacije eKonsultacije u procesu programiranja i provedbe Instrumenta za predpristupnu pomoć II (IPA II) – hotel [...]

350
 
Pročitaj
22/08/2016

Dopuna najave događaja za 23. 08. 2016. godine (utorak)

Dopuna najave događaja za utorak, 23. augusta 2016. godine:

Tuzla – 14.00 – Potpisivanje ugovora o dodjeli prava na stanovanje (pravo lične služnosti) za dva stana u vlasništvu Grada Tuzla, za pripadnike boračke populacije – Gradska uprava Tuzla

(Potpisivanju će pored potpisnika, prisustvovati i predstavnici Koordinacije boračkih organizacija grada Tuzla)

(FENA) M.L.

350
 
Pročitaj
22/08/2016

Najava događaja za 23.08.2016. godine (utorak)

Najave događaja za utorak, 23. augusta 2016. godine, pristigle do 19.00 sati:

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 09.30 – Zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović posjetit će hram Preobraženja Gospodnjeg gdje će sa sveštenicima razgovarati o aktuelnoj situaciji nakon požara – Zmaja od Bosne 43

SARAJEVO – 10.00 – Sjednica Vijeća ministara BiH – zgrada institucija BiH, Trg BiH broj 1

                 – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

SARAJEVO – 11.00 – Prezentacija i svečano pokretanje web aplikacije eKonsultacije u procesu programiranja i provedbe Instrumenta za predpristupnu [...]

650
 
Pročitaj
22/08/2016

U Bosni sutra oblačno sa slabom kišom, u Hercegovini bez padavina

 U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom.Tokom dana, postupan prestanak padavina i razvedravanje. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni umjeren na momente i pojačan sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Jutarnja temperatura iznosit će od 9 do 15, na jugu od 16 do 22, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu od 25 do 29 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Tokom dana, postupan prestanak padavina i smanjenje [...]

150
 
Pročitaj
22/08/2016

Najava događaja za 23. 08. 2016. godine (utorak)

Najave događaja za utorak, 23. augusta 2016. godine, pristigle do 15.00 sati:

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 10.00 – Sjednica Vijeća ministara BiH – zgrada institucija BiH, Trg BiH broj 1

                 – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

SARAJEVO – 11.00 – Prezentacija i svečano pokretanje web aplikacije eKonsultacije u procesu programiranja i provedbe Instrumenta za predpristupnu pomoć II (IPA II) – hotel Courtyard by Marriot

                – 11.30 – izjave za medije

 

ENTITETSKE INSTITUCIJE

SARAJEVO – 10.00 – Potpredsjednik FBiH Milan Dunović posetit će hram Preobraženja [...]

350
 
Pročitaj
22/08/2016

Preporučeni naslovi online knjižare ‘Knjiga.ba’

Najveća online knjižara u Bosni i Hercegovini “Knjiga.ba” izdvojila je nekoliko najtraženijih naslova, a među njima su ”Ovo nije knjiga” autorke Keri Smit i “Spas 3” Isidore Bjelice.

Za “Ovo nije knjiga” navode da je zanimljiva, originalna i sasvim neobična knjiga koja će postati upravo ono što čitalac poželi. Autorka, dodaju, daje fantastično zabavne smjernice za otkrivanje kakvu sve funkciju knjiga može da ostvari.

Kažu da će u ovom izdanju čitalac otkriti da knjiga može poslužiti kao tajna poruka, instrument, mjesto za arhiviranje, mašina za promjenu raspoloženja ili putovanje kroz vrijeme. 

“Spas 3” Isidore Bjelice su tajne i metode svjetske natur [...]

 
Pročitaj
22/08/2016

U BiH danas oblačno s kišom

 U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i Hercegovini. Tokom dana, povremene kiše bit će u istočnim i ponegdje u centralnim djelovima.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 18 do 24, na jugu od 25 do 29 stupnjeva.

Prijepodne u Bosni i Hercegovini je bilo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.  

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 5 stupnjeva, Ivan-Sedlo 11, Sokolac 13, Sarajevo 14, [...]

200
 
Pročitaj
22/08/2016

Kod Zvornika teško povrijeđen vozač ‘mercedesa’

Jedna osoba je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći jučer na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Gušteri, kod Zvornika.

U saobraćajnoj nezgodi, do koje je došlo u 16 sati, učestvovali su putničko vozilo “mercerdes” kojim je upravljalo Ž.E. i koji je zadobio teške tjelesne povrede.

Ovo vozilo sudarilo se s putničkim automobilom “golf 5” kojim je upravljala osoba inicijala N.J.

Povrijeđenom Ž.E. ukazana je medicinska pomoć u Medicinskom centru Zvornik, nakon čega je prevezen u Klinički centar Foča na dalje liječenje, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

(FENA) L.A.

 
Pročitaj
22/08/2016

Narednih dana u BiH oblačno i kišovito

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u Krajini i Hercegovini.

Tokom dana će povremene kiše biti u istočnim i ponegdje u centralnim djelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima kretat će se od 10 do 20 l/m2, lokalno do 30 l/m2.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 18 do 24, na jugu od 25 do 29 stupnjeva. 

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Tuzla 49, Han-Pijesak 47, Srebrenica 33, Zvornik 29, Banja Luka [...]

50
 
Pročitaj
22/08/2016

Dionicama cesta kroz usjeke mogućiodroni kamenja i zemlje

Kolnici su uglavnom mokri ili vlažni i skliski. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.  

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja “Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. 

Zbog izvođenja radova na dionici A-1 Lepenica – Tarčin na izlazu iz tunela Grab, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica [...]

 
Pročitaj
22/08/2016

U BiH jutros oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom

 U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Tuzla 49, Han-Pijesak 47, Srebrenica 33, Zvornik 29, Banja Luka, Banja Luka i Bihać 28, Mrkonjić-Grad 27, Livno 26, Sanski Most 25, Bosanski Novi 22, Bugojno i Jajce 17, Prijedor i Sarajevo 16, Bijeljina, Ivan-sedlo i Sokolac 15, Bjelašnica 13, Zenica 12, Doboj 11, Foča i Goražde 8, Mostar 4, Gradačac 2, Neum i Rudo 1.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Ivan-sedlo i Livno 12, Bugojno i Sokolac 13, Bihać, Jajce, Sarajevo i Tuzla 14, Banja Luka, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 15, Bijeljina i Doboj 16, [...]

150
 
Pročitaj
22/08/2016

Najava događaja za 22. 08. 2016. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za ponedjeljak, 22. augusta 2016. godine:

ENTITETSKE INSTITUCIJE

FOJNICA – Seminar o temi “Projekti zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija” u organizaciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i uz učešće federalnih ministara Veska Drljače, Amira Zukića, Edina Ramića, Šemsudina Dedića i Salke Bukvarevića, kao i savjetnika premijera FBiH Gordana Čahtarevića, potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića, te deset kantonalnih ministara/direktora uprava za pitanje boraca, direktora agencija i institucija Federacije BiH i predstavnika boračkih zadruga – hotel Aquareumal                 – 14.00 – [...]

550
 
Pročitaj
21/08/2016

Najava događaja za 22. 08. 2016. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za ponedjeljak, 22. augusta 2016. godine, pristiglih do 19.00 sati:

 

ENTITETSKE INSTITUCIJE

FOJNICA – Seminar o temi “Projekti zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija” u organizaciji Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata/Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata i uz učešće federalnih ministara Veska Drljače, Amira Zukića, Edina Ramića, Šemsudina Dedića i Salke Bukvarevića, kao i savjetnika premijera FBiH Gordana Čahtarevića, potpredsjednika RS-a Ramiza Salkića, te deset kantonalnih ministara/direktora uprava za pitanje boraca, direktora agencija i [...]

1050
 
Pročitaj
21/08/2016

U Tuzli sutra počinje likovna kolonija ‘Slovenci u Tuzli 2016’

Treća likovna kolonija “Slovenci u Tuzli 2016” bit će održana od22. do 27. augusta u Kući plamena mira, a u organizaciji Udruženja građana slovenačkog porijekla u Tuzli.  

Na koloniji će sudjelovati već poznati umjetnici s područja likovne umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, koji su izlagali na brojnim izložbama i sudjelovali u likovnim kolonijama u BiH i okruženju.

Pokrovitelji likovne kolonije su Savez slovenačkih društava u BiH “Evropa zdaj” i Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla, a cilj je širenje kulturnog djelovanja i razmjena iskustava s umjetnicima iz BiH, Slovenije i šire.

Po završetku likovne kolonije bit će organizirana [...]

100
 
Pročitaj
21/08/2016

Uvjeti za vožnju u BiH povoljni

Uvjeti za vožnju su povoljni. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja “Mahovljani”. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Zbog izvođenja radova na dionici A-1 Lepenica – Tarčin na izlazu iz tunela Grab, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je [...]

200
 
Pročitaj
20/08/2016

U Bosni sutra umjereno oblačno, u Hercegovini pretežno vedro

 U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 14 sati iznosila je: Bjelašnica 12°C; Ivan Sedlo, Sokolac 22; Sarajevo, Srebrenica 24; Bugojno, Gradačac, Zvornik 26; Bijeljina, Tuzla 27; Bihać, Doboj, Livno, Sanski Most 28; Banja Luka 29; Prijedor, Zenica 30; Neum 31; Trebinje 32 i Mostar 34 °C. 

Sutra će u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne ili u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar, uglavnom slab, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Poslije podne u Krajini i ponegdje u Posavini [...]

200
 
Pročitaj
20/08/2016

U BiH danas sunčano, temperature do 34 stepena

Danas će u Bosni i Hercegovini  preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Dnevne temperature od 28 do 34 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 28 °C.

Jutros je u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 9; Kupres 10; Sokolac 11; Goražde, Ivan Sedlo 13; Livno, Sarajevo 14; Bugojno, Srebrenica 15; Sanski Most 16; Bihać, Prijedor 17; Banja Luka, Doboj, Tuzla, Zenica, Zvornik 18; Bijeljina, Gradačac 19; Trebinje, Čapljina 20; Neum 22; Mostar 23;

Atmosferski [...]

100
 
Pročitaj
20/08/2016

Najave događaja za 20.08.2016. godine (subota)

Najave događaja za subotu, 20. augusta 2016. godine: 

 

ENTITETSKE INSTITUCIJE I ZVANIČNICI

TREBINJE – 09.00 – 14.00 – Privredna komora RS i Područna privredna komora Trebinje organiziraju promociju domaće proizvodnje “Domaći vikend” – plato ljetnje bašte hotela “Platani”

– 11.00 – Izjave za medije

 

POLITIČKE PARTIJE/STRANKE

Banja Luka – 10.30 – Pres konferencija Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Banja Luka – prostorije Izbornog štaba kandidata za gradonačelnika Igora Radojičića, Poslovni centar SPC, ulica Bana Milosavljevića broj 8, II sprat 

KULTURA

Tuzla – 20.00 – Manifestacija “Ljeto u Tuzli [...]

100
 
Pročitaj
19/08/2016

Dopuna najava za 20.08.2016. (subota)

Dopuna najava događaja za subotu, 20. augusta 2016. godine

KULTURA

– Tuzla – 20.00 – Manifestacija “Ljeto u Tuzli 2016 – “Balkansko ORO” u organizaciji Folklornog ansambla “Panonija” Tuzla – Trg slobode

(FENA) M.B.

300
 
Pročitaj
19/08/2016

U BiH sutra umjereno oblačno i sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla. Vjetar će biti slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 28 do 34 stepena.

U Sarajevu će sutra biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima je moguća magla ili niska naoblaka. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna oko 28 stepeni.

U Bosni je danas bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosni su registrovani pljuskovi. [...]

150
 
Pročitaj
19/08/2016

Mirovni karavan prolazi kroz BiH

U Sanskom Mostu će od 19. do 31. augusta biti održan Mirovni kamp za mlade, te započeti Mirovni karavan, koji će potom posjetiti i nekoliko gradova u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Te aktivnosti organizira Centar za izgradnju mira CIM iz Sanskog Mosta, u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost.

Mirovni kamp održava se od 19. do 26. augusta, a bit će fokusiran na sticanje znanja o procesima pomirenja i izgradnji mira. Mirovni karavan traje od 27. do 31. augusta, a za cilj ima mlade ljude informirati o  gradovima u BiH uključujući, između ostalih, Sanski Most, Glamoč, Sarajevo, Mostar, Srebrenicu, Miliće i Doboj te ih potaknuti na izgradnju mira i sudjelovanje u mirovnim [...]

200
 
Pročitaj
19/08/2016

Musemić: Sve osim pobjede protiv Čelika bio bi neuspjeh

2016-08-19 11:55:19 Musemić: Sve osim pobjede protiv Čelika bio bi neuspjeh

Tuzla, 19. augusta (FENA) – Poznato nam je da Čelik ima unutarnjih problema, ali mi moramo gledati sebe i otvoreno kažem da bi sve osim naše pobjede bio neuspjeh. To ne znači da Zeničane ne uvažavamo. Ali, realno, mi smo trenutno puno bolji i očekujemo tri nova boda – izjavio je za Fenu trener Slobode Husref Musemić, uoči sutrašnjeg duela na Tušnju starih rivala Slobode i Čelika.

Trener „crveno-crnih“ najavio je promjene u ekipi, jer nije zadovoljan igrom protiv Zrinjskog.

– Bilo je to naše loše izdanje, pa protiv Zeničana moramo nešto promijeniti. Za sada je sigurno da neće igrati Samir [...]

150
 
Pročitaj
19/08/2016

U BiH do kraja dana s lokalnim pljuskovima i grmljavinom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Na jugu Hercegovine bit će bez padavina. Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 25 do 31, na jugu od 29 do 34 stepena. 

U Bosni prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Kiša je zabilježena u sjeverozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 13 stepeni, Sanski Most 18, Bugojno, Ivan-sedlo 19, Bihać, Livno, Sarajevo, Zenica [...]

100
 
Pročitaj
19/08/2016

Uhapšeni počinitelji razbojništva u naselju Husino kod Tuzle

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla uhapsili su jučer dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su u naselju Husino, općina Tuzla, 14. augusta napale i opljačkale mještanina M.Ž.

Prema danas objavljenoj informaciji MUP-a TK, uhapšeni su E.R. (27) i I.R. (20), obojica iz Lukavca.

Stavlja im se na teret da su minule nedjelje oko 1,15 sati u naselju Husino presreli M.Ž. nakon čega su uz upotrebu sile od njega oduzeli 1.500 maraka.

Navedene osobe su privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te su policijski službenici OKP PU Tuzla u potpunosti rasvijetlili navedeno krivično djelo.

Kod [...]

150
 
Pročitaj
19/08/2016

U BiH danas nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

U Krajini jutros je oblačno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U ostatku BiH je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Kupres 10 stepeni, Bjelašnica 11, Sokolac 12, Ivan-sedlo 13, Bugojno, Livno, Sarajevo, Srebrenica 14, Bihać, Sanski Most, Tuzla 16, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Zenica, Zvornik 17, Bijeljina, Goražde 18, Gradačac, Stolac, Trebinje 19, Mostar 21 i Neum 22.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U BiH danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine bit će bez [...]

100
 
Pročitaj
19/08/2016

AMSBIH – Magla mjestimice smanjuje vidljivost uz riječne tokove

Zbog prometne nezgode koja se dogodila na M-5 Jajce – Donji Vakuf (u mjestu Vinac) promet je potpuno obustavljen. 

Na ostalim cestovnim pravcima promet teče bez smetnji i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. 

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozačima skreće pažnja za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja “Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. 

Zbog [...]

100
 
Pročitaj
19/08/2016

Najava događaja za 19.08.2016. godine (petak)

Najave događaja za petak, 19. augusta 2016. godine: 

DRŽAVNE INSTITUCIJE I ZVANIČNICI 

Sarajevo – 12.00 – Pres-konferencija ministrice odbrane BiH Marine Pendeš o temi “Aktuelno stanje i prioriteti u radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH” – zgrada Ministarstva odbrane BiH, ul. Hamdije Kreševljakovića br. 98

IGMAN – 10.30 – Obilježavanje 21. godišnjice pogibije američkih diplomata  i francuskog vojnika – Spomen-obilježje na Igmanu Napomena: Novinarske ekipe treba da budu na lokaciji Spomen-obilježja najkasnije u 10.15 sati (iz pravca Ilidža – Hrasnica, pripadnici Vojne policije će usmjeravati medijske ekipe prema Spomen-obilježju).

DONJA GRADINA [...]

600
 
Pročitaj
18/08/2016

U Tuzli održana promocija Parganove monografije „Tradicija Bosne i Hercegovine“

Večeras je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla održana  promocija knjige „Tradicija Bosne i Hercegovine – zanati“ autora Mehmeda Pargana.

Promotori knjige bili su prof. Salih Kulenović i prof. Izet Šabotić, a moderatorica Amela Isanović.

Historijsko-etnografska monografija „Tradicija Bosne i Hercegovine – zanati“  apostrofira kulturni identitet Bosne i Hercegovine kroz nastanak, trajanje i očuvanje autohtonih bosanskohercegovačkih zanata, izjavio je za Fenu, autor knjige, Mehmed Pargan.

On navodi da se religijska, etnička i kulturna šarolikost Bosne i Hercegovine, kroz stalne uticaje s Istoka i Zapada, doveli do nastajanja zasebnog umjetničkog i [...]

200
 
Pročitaj
18/08/2016

Najava događaja za 19.08.2016. godine (petak)

Najave događaja za petak, 19. augusta 2016. godine, pristigle do 19 sati: 

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE I ZVANIČNICI 

Sarajevo – 12.00 – Pres-konferencija ministrice odbrane BiH Marine Pendeš o temi “Aktuelno stanje i prioriteti u radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH” – Zgrada Ministarstva odbrane BiH, ul. Hamdije Kreševljakovića br. 98

IGMAN – 10.30 – Obilježavanje 21. godišnjice pogibije američkih diplomata Josepha Kruzela, Roberta Freisera, Samuela Nelsona Drewa i francuskog vojnika Stephana Reaulta. Predviđeno je obraćanje zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića, ambasadorica SAD i Francuske u BiH Maureen Cormack i Claire Bodonyi te šefa [...]

250
 
Pročitaj
18/08/2016

Izaslanstvo tuzlanskog HDZ-a BiH u Čanićima

Izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a BiH Tuzla, predvođeno predsjednikom tog odbora Ivicom Kovačevićem, posjetilo je u srijedu mjesto Čanići, gdje je s mještanima razgovaralo o svakodnevnim problemima s kojima se susreću.

Susretu je nazočio i veliki broj mještana Čanića koji privremeno žive u zapadnoeuropskim zemljama i koji su pokazali veliko zanimanje za političko stanje na prostoru grada Tuzle i BiH, priopće no je iz HDZ-a BiH.

“Mještani Čanića izrazili su zahvalnost predstavnicima HDZ BiH za sve aktivnosti koje se poduzimaju kako bi njihovo mjesto bilo što ugodnije za život. Posljednja u nizu je izgradnja nogostupa uz magistralnu cestu za kojeg su predstavnici HDZ [...]

100
 
Pročitaj
18/08/2016

Otvorena renovirana poslovnica NLB Banke u Tuzli

2016-08-18 15:27:18 Otvorena renovirana poslovnica NLB Banke u Tuzli

Tuzla, 18. augusta (FENA) – Vlada Tuzlanskog kantona s odobravanjem gleda na svaku investiciju i proširivanje kapaciteta svih privrednih subjekata na našem području. Kada svoje kapacitete proširuje bankarski sektor, kao jedan od stubova poslovanja, i uz to jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, onda je to indirektno pokazatelj napretka koji se ostvaruje u drugim segmentima dništvenog života Tuzlanskog kantona – izjavio je Bego Gutić, premijer TK, na otvaranju renovirane poslovnice NLB Banke i Poslovnog centra za pravna lica u Tuzli.

Otvaranju renovirane NLB banke, u objektu u kojem su, kako je [...]

150
 
Pročitaj
18/08/2016

Najave događaja za 19.08.2016. godine (petak)

Najave događaja za petak, 19. augusta 2016. godine, pristiglih do 15.00 sati:

 

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 12.00 – Pres-konferencija ministrice odbrane BiH Marine Pendeš o temi “Aktuelno stanje i priroriteti u radu Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH” – zgrada Ministarstva odbrane BiH, Hamdije Kreševljakovića 98

IGMAN – 10.30 – Ceremonija obilježavanja 21. godišnjice pogibije američkih diplomata Josepha Kruzela, Roberta Freisera, Samuela Nelsona Drewa i francuskog vojnika Stephana Reaulta. Predviđeno je da se obrate zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić, ambasadorice SAD i Francuske u BiH Maureen Cormack i Claire Bodonyi te šef Misije OSCE u [...]

550
 
Pročitaj
18/08/2016

U BiH sutra nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima

U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s lokalnim pljuskovima, ponegdje uz grmljavinu.

U prvom dijelu dana padavine se očekuju ponegdje u Posavini i na sjeveroistoku Bosne, a poslijepodne u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne zapadni i jugozapadni, a u ostalim područjima, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 25 do 31, na jugu od 29 do 34 stepena.

U Sarajevu sutra će biti umjereno oblačno. Poslijepodne je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 14, a dnevna [...]

100
 
Pročitaj
18/08/2016

U većem dijelu BiH do kraja dana kiša, pljuskovi i grmljavina

 U Bosni danas će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu BiH. Na jugu Hercegovine bit će bez padavina. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 26 do 31, na jugu od 29 do 33 stepena. 

U Bosni prijepodne je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Kiša je zabilježena u zapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 11.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Sokolac 17, Ivan-sedlo, Sarajevo 19, Bugojno, Sanski Most 20, Livno 21, [...]

100
 
Pročitaj
18/08/2016

U Bosni umjereno oblačno, u Hercegovini vedro

U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Ivan-sedlo, Sokolac 13, Livno 14, Bugojno, Sarajevo 15, Srebrenica 16, Bihać, Goražde, Sanski Most, Tuzla 17, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Prijedor, Zenica, Zvornik 18, Bijeljina 19, Mostar, Trebinje 21 i Neum 22.   Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Bosni će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većem dijelu BiH.

Na jugu Hercegovine [...]

 
Pročitaj
18/08/2016

AMSBIH – Mogući odroni kamenja i zemlje na kolnik

Prometuje se po suhim ili mjestimično vlažnim kolnicima. 

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači upozoravaju za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja „Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16. 

Zbog izvođenja radova na dionici A-1 Lepenica – Tarčin na izlazu iz tunela Grab, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom. 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje [...]

50
 
Pročitaj
18/08/2016

Uz riječne tokove i u višim predjelima vidljivost smanjena zbog magle

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Na dionicama uz riječne tokove kao i ponegdje u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Upozorava se na povećanu opasnost od odrona i savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. 

Povremene polusatne obustave, zbog deminiranja terena, aktuelne su tokom dana na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine. Danas od 12.00 do 17.00 sati zbog minerskih radova mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta) na magistralnom putu M-4 [...]

50
 
Pročitaj
18/08/2016

Najave događaja za 18.08. 2016. godine (četvrtak)

Najave događaja za četvrtak, 18. august 2016. godine:   

DRŽAVNE INSTITUCIJESarajevo – 12.00 –  Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – zgrada institucija BiH, Trg BiH br. 1, sala 1/II – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

ENTITETSKE INSTITUCIJESARAJEVO – 9.00 – Sjednica Vlade Federacije BiH, zgrada Vlade FBiH, ul. Alipašina br. 41 – snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, saopćenje

MEĐUNARODNE ORGANIZACIJEKAKANJ – 11.00 – Polaganje kamena temeljca za izgradnju zgrade socijalnog stanovanja za romske porodice u okviru projekta “Roma Action“ koji finansira EU – naselje Varda– 11.35 – izjave za medije   [...]

500
 
Pročitaj
17/08/2016

Najave događaja za 18.08. 2016. godine (četvrtak)

Najave događaja za četvrtak, 18. august 2016. godine, pristigle do 19.00 sati:   

DRŽAVNE INSTITUCIJESarajevo – 12.00 –  Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – zgrada institucija BiH, Trg BiH br. 1, sala 1/II – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

ENTITETSKE INSTITUCIJESARAJEVO – 9.00 – Sjednica Vlade Federacije BiH, zgrada Vlade FBiH, ul. Alipašina br. 41 – snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, saopćenje

MEĐUNARODNE ORGANIZACIJEKAKANJ  –  11.00 – Polaganje kamena temeljca za izgradnju zgrade socijalnog stanovanja za romske porodice u okviru projketa “Roma Action“ koji finansira EU – naselje Varda– [...]

350
 
Pročitaj
17/08/2016

Najave događaja za 18.08. 2016. godine (četvrtak)

Najave događaja za 18.08.2016. godine (četvrtak) pristigle do 15 sati:   

DRŽAVNE INSTITUCIJE

Sarajevo – 12.00 –  Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine – zgrada institucija BiH, Trg BiH 1, sala 1/II – snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sjednice, saopćenje

ENTITETSKE INSTITUCIJE

SARAJEVO – 9.00 – Sjednica Vlade FBiH – Alipašina 41 – snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak  sjednice, saopćenje

MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE

KAKANJ  –  11.00 – Polaganje kamena temeljca za izgradnju zgrade socijalnog stanovanja za romske porodice u okviru projketa „Roma Action“ koji finansira EU – naselje Varda

             – [...]

350
 
Pročitaj
17/08/2016

Prolom oblaka u Tuzli praćen ledom

2016-08-17 14:51:40 Prolom oblaka u Tuzli praćen ledom

Tuzla, 17. augusta (FENA) – Veliko nevrijeme, praćeno grmljavinom, vjetrom, prolomom oblaka i ledom, zahvatilo je danas oko 15 sati Tuzlu i okolinu.

Ulice su brzo pretvorene u potoke, ali na sreću, nepogoda je jačim intenzitetom trajala petnaestak minuta.

Na pojedinim prometnicama stvorena su mala jezera, što je otežavalo normalno funkcioniranje saobraćaja, doznaje Fena.

Kiša i dalje pada, ali slabije, i za sada nema informacija o težim posljedicama nevremena.

(FENA) M.B.

50
 
Pročitaj
17/08/2016

U većem dijelu BiH sutra naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom

 U Posavini, Krajini i na sjeveroistoku Bosne sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku BiH bit će uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost.

Kiša, pljuskovi i grmljavina bit će u većem dijelu BiH. Prema kraju dana doći će do postepenog prestanka padavina. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 31, na jugu od 29 do 33 stepena.

U Sarajevu sutra će biti pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada moguća je magla. Jutarnja temperatura oko 14, [...]

50
 
Pročitaj
17/08/2016

Otvorena obnovljena zgrada hirurških disciplina na UKC-u Tuzla

 Obnovljena zgrada hirurških disciplina (zgrada Gradina) Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, na kojoj su implementirane mjere energetske efikasnosti u okviru projekta Svjetske banke “Energetska efikasnost u BiH” za FBiH, danas je svečano otvorena. 

Voditelj projekta Svjetske banke za Federaciju BiH Mustafa Čopelj istakao je da je zgrada hirurških disciplina UKC-a u Tuzli obnovljena prema svjetskim standardima. Mjere energetske efikasnosti koje su implementirane odnosile su se na termoizolaciju fasade 4.800m2, te zamjenu više od 600 dotrajalih otvora, koji imaju jako nizak koeficijent prolaska toplote.

Čopelj je naglasio da je implementiran i sistem automatske [...]

50
 
Pročitaj
17/08/2016

Ilija Jurišić na liječenju u UKC Tuzla

Ilija Jurišić kojeg je pravosuđe Republike Srbije nakon desetogodišnje torture što je uključilo i 3,5 godine zatvora, oslobodilo svake odgovornosti za navodni zločin na Brčanskoj Malti 15. maja 1991. godine, nalazi se na liječenju na Neurološkoj klinici Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli.

Jurišić je izgubio svijest na svojoj vikendici u subotu, 13. augusta ove godine. Po njegovim riječima, čistio je plac oko vikendice, sjeo da se odmori i više se ništa ne sjeća.

Srećom, pronašle su ga komšije jer je njegov plac kraj puta kada su čuli nerazgovjetne glasove koji su dolazili s Jurišićevog imanja. Kada su mu prišli on je bio u polusvjesnom stanju i buncao: “Ljudi ja [...]

150
OLIMPIJADA RIO 2016
 
mi2-vijesti
 
olimpijske_igre_rio1
 
mi2-vijesti
 
mi2-vijesti
 
mi2-vijesti
 
Od večeras je Rio de Janeiro sportski centar svijeta
 
mi2-vijesti
 
mi2-vijesti
 
mi2-vijesti
 
Ispisao historiju: Boltu treće olimpijsko zlato na 100 metara
 
olimpijske_igre_rio1
 
mi2-vijesti
 
Rafael Nadal
 
ceprkalo.oi
 
tuka
 
olimpijske_igre_rio1
 
 
 
olimpijada2016_Elina Svitolina
 
larisa_ceric02
/* ]]> */