Arijana Tirak počinje pripreme za narednu klizačku sezonu

by Mi226/04/2016

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Arijana Tirak  početkom maja ove godine, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlazi na pripreme u Mittenwald (Njemačka), gdje će pod rukovodstvom svoje trenerice Ursule Koll raditi na ledu s akcentom na tehniku skokova.

Kamp u Njemačkoj, na kojem učestvuju najbolji klizači iz Austrije i Njemačke, je i početak intenzivnih priprema naše najbolje klizačice za narednu klizačku sezonu koja počinje prvog jula, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.


Nakon završetka međunarodnog takmičenja “Sarajevo Open 2016”, koje je održano u Zetri u februaru, kada je u konkurenciji svjetske prvakinje osvojila bronzanu medalju uz izvanredan nastup, Tirak je  nastavila sa intenzivnim treninzima na “suhom” na poboljšanju snage.

U klizačkoj sezoni 2016/17., očekuje se  da nastavi s profesionalnim radom i osvoji dovoljan broj tehničkih bodova, neophodnih da bi u 2017. godini mogla nastupiti na evropskom i svjetskom prvenstvu, koja su ujedno i kvalifikaciona za odlazak na ZOI 2018., navodi se u saopćenju.

(FENA) J.Č.


Mi2 vijesti:   U BiH DANAS TEMPERATURA I DO 38 STEPENI