Brzo klizanje – Omeragić i Krstić na pripremama u Mađarskoj

by Mi203/01/2016

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track) Tarik Omeragić i Mak Krstić otputovali su na pripreme u Budimpeštu (Mađarska).

Kamp se održava u organizaciji Klizačkog saveza Mađarske i pod pokroviteljstvom Međunarodne klizačke unije (ISU), a traje od 4. do 14. januara i na njemu učestvuju najbolji brzoklizači Evrope koji se pripremaju za nastupe na najjačim međunarodnim takmičenjima. Kampom rukovodi poznati mađarski trener Darazs Istvan.


Nakon kampa, Mak Krstić nastavlja put za Poljsku, gdje će u SanokU od 15. do 17. januara nastupiti na međunarodnom takmičenju iz Danubia serije.

Tarik Omeragić nakom Budimpešte nastavlja s trenizima u Sarajevu do odlaska na svjetsko juniorsko prvenstvo koje će biti održano od 24. do 26. januara u Sofiji (Bugarska).

Na ovom prvenstvu nastupit će također Samra Selimbegović i Mak Krstić.

– Uprkos svim problemima s kojima se susreće Savez klizačkih sportova BiH, našim reprezentativcima omogućili smo solidne pripreme kako bi što spremniji nastupili na svjetskom prvenstvu i ravnopravno se takmičili sa najboljim brzoklizačima svijeta – saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

(FENA) H.D.


Mi2 vijesti:   Mađari danas glasaju o migrantskim kvotama