Furiozni Trump negirao navode o “ruskim pritiscima”

by Mi211/01/2017

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump furiozno je reagirao na tvrdnje da Rusija posjeduje kompromitirajuće” materijale o njemu, rekavši kako Moskva “nikada nije pokušala da vrši pritisak na mene”.

Trump je osudio obavještajne agencije što dopuštaju da “lažne vijesti procure u javnost”, pitajući: “Živimo li u nacističkoj Njemačkoj?”


U navodima se tvrdi da je njegov predizborni tim komunicirao s Moskovom i sugerira se na “korištenje prostitutki”.

Rusija je također ljutito reagirala na te navode.

Dmitrij Peskov, portoparol predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da su ti navodi “petparačke priče” i “očigledan pokušaj da se naškodi odnosima dvije zemlje”.

Trump je napisao u nizu twittova: “Rusija nikad nije pokušala da vreši pritisak na mene. NEMAM NIŠTA S RUSIJOM – NIKAKVIH DOGOVORA, NIKAKVIH POZAJMICA, NIČEGA!”

– Pobijedio sam lagano na izborima, “veliki pokret” je potvrđen a njegovi lopovski protivnici žele da umanje našu pobjedu LAŽNIM IZJAVAMA. Žalosna situacija! – navodi Trump na Twitteru.

– Obvještajne agencije nikada nisu trebale dopustiti da te lažne vijesti “procure” u javnost. Posljednja je imala mene za cilj. Živimo li u nacističkoj Njemačkoj? – upitao je Trump.

Prošle su sedmice američke obavještajne agencije objavile povjerljivi izvještaj u kome navode da je Rusija hakirala predizbornu kampanju kako bi izvršila uticaj na američke predsjedničke izbore.

Mi2 vijesti:   CERN pokrenuo istragu zbog videofilma o prinošenju ljudske žrtve

U američkim medijima trenutno kruže izvještaji u kojima se navodi da Rusija ima štetnu informaciju o poslovnim interesima novoizabranog predsjednika i lascivne video dokaze o njegovom privatnom životu.

Trump bi trebao održati konferenciju za novinare tokom dana po lokalnom vremenu, prenosi BBC.

M.B.

http://www.fena.ba/article/911615/furiozni-trump-negirao-navode-o-ruskim-pritiscima