Komšić i Kvesić uručili certifikate polaznicima Exellence Academy BiH

by Mi211/05/2016

Svečanim uručivanjem certiifikata polaznicima danas je u sarajevskoj Vijećnici  okončana trodnena Exellence Academy (Akademija izvrsnosti) Bosne i Hercegovine. 

Cerifikate mladim polaznicima, studentima koji su prošli obuku akademije, uručili su gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić. 


Po riječima izvršnog direktora Exellence Academy Edina Brankovića, akademiju je  Međunarodni olimpijski komitet prepoznao kao vrijedan  projekat u sklopu svog novog događaja – Olimpijskih igara mladih, koji je usredotočen na edukaciju mladih kroz vrijednosti sporta.

– Akademija je dizajnirana prema potrebama mladih u BiH. Okupila je najbolje i najmotivisanije studente iz svih bh. gradova, koji kroz intenzivnu edukaciju s najboljim predavačima dobijaju nove životne sposobnosti kojima mogu iskoristiti svoje talente kroz individualne i organizovane aktivnosti akademije, te tako poticati svoju društvenu sredinu na promjene – kazao je Branković. 

U tri dana trajanja akademije, 16 studenata imalo je priliku slušati predavanja  stručnjaka u svojim oblastima, kao što su Izet Rađo, Rusmir Hrvić, Kasim Totić, Senad Hadžifejzović, Una Bejtović, Amel Mekić, Damir Beljo i drugih.

(FENA) J.Č.


Mi2 vijesti:   Transparency International objavio Globalni izvještaj o korupciji u sportu