Međunarodna biciklijada od Dubrovnika i Metkovića prolazi kroz Sarajevo i ide prema Banja Luci

by Mi228/04/2017

Grupa biciklista koja će sudjelovati na 4. Međunarodnoj biciklijadi prema Banja Luci pod nazivom “Marija Zvijezda” , a koja ide iz smjera Dubrovnika i Metkovića proći će kroz Sarajevo 4. i 5. svibnja 2017.

Na taj način, kako su kazali, žele podsjetiti na 20. godišnjicu Papina pastoralnog posjeta Sarajevu. Pozivaju sve da zajedno isprate bicikliste iz Sarajeva 5. svibnja 2017. u 9:00 ispred Katedrale “Srca Isusova”.


“Okupimo se svi ispred katedrale. Dvadesetak minuta. Biciklom ili bez bicikla. Pozovimo i druge. Neka nas bude što više, zajedno sa predstavnicima lokalnih vlasti, vjerskih zajednica, drugih udruženja i organizacija, te medija. Pozdravimo hrabre momke i djevojke i poželimo im sretan put za Banja Luku. Zajedno ćemo se fotografirati, kratko družiti. Najvažnije je da ćemo tako posvjedočiti da Sarajevo nije zaboravilo iskrenog prijatelja Bosne i Hercegovine Papu Ivana Pavla II koji je 12. i 13. travnja 1997. godine boravio u ratom napaćenom i razrušenom Sarajevu te blagoslovio sve ljude u Bosni i Hercegovini, pozvavši ih na trajno zalaganje za mir na ovim prostorima, kaže jedan od organizatora Senad Dorić.

Oni koji dođu biciklima mogu se pridružiti simboličnoj vožnji od ulice fra Grge Martića – Katedrale “Srca Isusova” (mjesto okupljanja) prema ulici Zmaja od Bosne 3 – do Zemaljskog muzeja BiH gdje bi većina biciklista okončala vožnju, a učesnici biciklijade nastavili dalje prema Banja Luci. Oni koji nemaju biciklo, a željeli bi sudjelovati u simboličnoj vožnji saobraćajnicom od Katedrale Srca Isusova – Markale – Maršala Tita – Zmaja od Bosne do Zemaljskog muzeja na raspolaganju će im biti besplatan Nextbike koji će moći iznajmiti ispred Katedrale, a zahvaljujući ljubaznosti Ahmeda Ćerimovića koji je svesrdno podržao biciklijadu. Više detalja možete potražiti na www.kristov-stol.hr

Mi2 vijesti:   Novi MINI John Cooper Works Countryman