U BiH jutros prežno oblačno

by Mi206/06/2017

 U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno, a ponegdje i pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima, povećanjem oblačnosti, u sjevernim, sjeveroistočnim, djelimično centralnim i zapadnim područjima Bosne mogući su pljuskovi i grmljavina. Padavine lokalno mogu biti i intenzivnije, praćene jakim udarima vjetra, a ponegdje i sa gradom. Vjetar, slab do umjeren, južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 24 do 30 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, umjereno oblačno. Krajem dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna oko 27 stupnjeva.


Jutros je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Ivan-sedlo 33, Sarajevo i Sokolac 8, Gacko i Han Pijesak 7, Bjelašnica 6, Livno 4, Foča i Goražde 2, Bugojno 1.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 9 stupnjeva, Bugojno i Ivan-sedlo 13,Sokolac 14, Drvar 15, Kupres, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 16, Jajce, Livno i Sanski Most 17, Banja Luka, Tuzla i Zvornik 18, Bihać i Prijedor 19, Doboj, Trebinje i Grude 20, Bijeljina, Gradačac i Mostar 21, Stolac 22, Neum 24 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

E.F.

Mi2 vijesti:   FRA ANTO ZRAKIĆ: PAPIN DOLAZAK U SARAJEVO I BiH NOSI PORUKU MIRA