U SARAJEVU OTVORENA “RADNJA DOBRE VOLJE”

by FENA23/05/2015

– Udruženje Pomozi.ba jutros je otvorilo “Radnju dobre volje” u ulici Fetaha Bećirbegovića br. 8 u sarajevskom naselju Čengić Vila.

U ovoj radnji građani će moći donirati svoju garderobu, a novcem od njene prodaje će se kupovati hrana, lijekovi, higijenske potrepštine, sjeme za sadnju, hrana za stoku, te građevinski materijal za porodice koje su u stanju potrebe, ali su spremne raditi.


Članica Udrženja Anera Junuzović izjavila je za Fenu da su već imali veliki broj donatora, ali da je bilo i kupaca, te da su građani pokazali veći interes nego što su mogli očekivati.

Istakla je da su građani prepoznali značaj takve radnje, što ih čini vrlo sretnim, i da se u Udruženju trude da budu maksimalno transparentni.

Junuzović je dodala da je radnju jutros posjetio i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kako bi podržao njihov rad.

Udruženje Pomozi.ba među svojim uspješno okončanim akcijama ističe podjelu 16 dijaliznih aparata i inkubatora u sedam gradova BiH, pomoć stanovništvu Bafo naselja kod Mostara, podijelu 2,5 tone dječije hrane na području Tuzlanskog Kantona, prikupljanje 10.000 KM za operaciju Lamije Pehlivanović, te pomoć javnim kuhinjama u Banjoj Luci i Doboju.

Kroz njihov projekt “Užina za đaka” već drugu godinu 950 osnovaca u ruralnim dijelovima BiH, koji su u stanju socijalne potrebe, svaki dan ima obrok u školi.

Mi2 vijesti:   Dunović: Goran Čengić dao je život da spasi drugog

(Fena) dv